Op vakantie in Drenthe?

Drenthe

Ben jij op zoek naar een mooie en rustgevende vakantiebestemming in Nederland? Denk dan eens aan Drenthe! Deze prachtige provincie is rijk aan natuur, cultuur en historie en biedt volop mogelijkheden voor een heerlijke vakantie. Hieronder lees je alles wat je moet weten over een vakantie in Drenthe.

Natuur in Drenthe

Een van de grootste trekpleisters van Drenthe is de prachtige natuur. De provincie heeft uitgestrekte bossen, heidevelden, veengebieden en meertjes. Hier kun je heerlijk wandelen, fietsen of paardrijden. Een van de bekendste natuurgebieden in Drenthe is het Dwingelderveld, een groot heidegebied met zeldzame planten en dieren. Ook het Nationaal Park Drentsche Aa is zeker een bezoekje waard. Hier vind je een prachtig beekdallandschap met kronkelende riviertjes en mooie wandelroutes.

Cultuur in Drenthe

Naast natuur heeft Drenthe ook veel te bieden op het gebied van cultuur. Zo kun je een bezoek brengen aan de hunebedden, de prehistorische grafmonumenten die alleen in Drenthe te vinden zijn. Deze stenen bouwwerken zijn meer dan 5000 jaar oud en zijn nog steeds een raadsel voor archeologen. Ook zijn er diverse musea in Drenthe, zoals het Drents Museum in Assen en het Veenpark in Barger-Compascuum. Hier leer je meer over de geschiedenis van Drenthe en de veenkoloniën.

Attracties in Drenthe

Als je op vakantie bent in Drenthe, zijn er ook genoeg leuke attracties om te bezoeken. Zo is er het attractiepark Drouwenerzand, waar je kunt genieten van diverse attracties en onbeperkt eten en drinken bij de entreeprijs is inbegrepen. Ook kun je een bezoek brengen aan Wildlands Adventure Zoo in Emmen, een dierentuin met verschillende themawerelden en attracties. En voor de echte avonturiers is er het klimbos in Grolloo, waar je kunt klimmen en klauteren tussen de bomen.

Overnachten in Drenthe

Als je besluit om op vakantie te gaan naar Drenthe, zijn er verschillende opties om te overnachten. Zo zijn er diverse campings en vakantieparken in de natuur waar je kunt kamperen of een huisje kunt huren. Ook zijn er diverse hotels en bed & breakfasts in de steden en dorpen van Drenthe. Een bijzondere overnachting is bijvoorbeeld een verblijf in een hunebedhotel, waar je kunt slapen in een huisje dat gebouwd is op de plek van een hunebed.

Eten en drinken in Drenthe

Tijdens je vakantie in Drenthe kun je genieten van heerlijk eten en drinken. Zo staat Drenthe bekend om haar streekproducten, zoals Drentse heideschapen, Drentse turf en Drentse krentenwegge. Ook zijn er diverse restaurants en eetcafés waar je kunt genieten van typische streekggerechten, zoals een stamppot met Drentse boerenkool of een Drents stoofpotje met rundvlees en bruin bier. Daarnaast zijn er ook veel gezellige cafés en terrassen waar je kunt genieten van een Drents biertje of een kopje koffie met Drentse krentenwegge.

Op vakantie in Drenthe?
Schuiven naar boven